Az Agrinex Bt. 1998. januárjában került cégbírósági bejegyzésre. Tevékenységi körébe elsősorban mezőgazdasági nyomdai termékek kiadása, adatbázisok létrehozása, és ugyancsak a mezőgazdaság területén vegyi anyagok előállítása és forgalmazása szerepel. Az elmúlt több mint 20 évben, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi megbízása alapján cégünk gondozta az Engedélyezett növényvédő szerek és termésnövelő anyagok éves kiadványát, amelynek a Bt. alapító tulajdonosa 1982-óta a szerkesztője.

Az elmúlt évtizedekben kiadványainkat néhány újjal bővítettük (Registered Pesticides in Hungary 1993, Engedélyezett növényvédő szerek, növényi kivonatok, biolevek kiskertekben 2010, Növényvédő szerek a Kárpát-medencében Magyar-Román 2016, Növényvédő szerek a Kárpát-medencében Magyar-Ukrán 2019). Ehhez a szakterülethez tartozóan vettünk rész más kiadványok, információs anyagok elkészítésében (Engedélyezett növényvédő szerek katalógusa 2013, Milyen szert használjunk? 2015, Növényvédő szerek biztonságos és hatékony felhasználása, Syngenta kommunikációs program 2012, TOOPS Növényvédő szer kezelési kalauz kistermelőknek 2010, TOOPS animáció magyar/angol 2012)

Elsősorban intézmények, nagy- és kiskereskedők használják, ugyancsak a cégünk tulajdonában levő NEOLAND 1.0 PC-re telepíthető elektronikus adatbázist (1990), amely a hazai engedélyezett növényvédő szerek adatait tartalmazza. Magyarországon ez volt az első, mindenki számára hozzáférhető, elektronikus növényvédő szer adatbázis.

A Web-es verzió kiegészül a termésnövelő anyagok adatbázisával, és dolgozunk a magyar nyelvű Kárpát-medencei növényvédő szer katalógus összeállításán is.

Dr. Ocskó Zoltán
ügyvezető